IMG_1665
IMG_1734
IMG_1664 (4)
IMG_1740
IMG_1731

Drejkurs Prova-på


Vill du prova att dreja ?
Jag guidar dig igenom de olika stegen i drejning. Du får prova flera olika grepp och jag visar och ger dig möjlighet att dreja eller forma en liten skål, mugg eller tallrik. 


Det finns en drejskiva och ni turas om att dreja. Du kan även välja att kavla eller handbygga med leran. Vi jobbar med stengodslera och du får skapa fritt och bränna fyra alster. Jag gör senare efterarbetet med att beskicka,  bränna och glasera dina alster, som är färdiga för avhämtning efter cirka fyra veckor. Det går även bra att få keramiken hemskickad mot fraktkostnad.

En vanlig kurs går att boka i webbshoppen, den är för 2 personer och varar i 2 timmar. I priset ingår allt material som lera och glasyr. Priset är 790kr vardagar 890kr helgdagar kr per person. 

Det går även bra att boka en lektion för en person den varar i

1 timme och kostar 890kr.  För att boka kurs se webbshoppen eller om du vill ha en privatlektion kontakta mig via mail.


Hittar du ingen tid som passar? Eller är ni ett gäng som vill gå kurs tillsammans? Kontakta mig så kan vi försöka hitta någon annan tid.

Vill du ge bort ett presentkort på en prova-på kurs? Det finns att köpa i webbshoppen.

Har du några frågor?Kontakta mig så löser vi det.

Boka plats

Workshop Dreja och skapa i lera


Vill ni tillsammans prova på att dreja och forma lera? 

Hos mig får du ta fram din kreativa sida och skapa med lera. I denna workshop får du testa att dreja, kavla, ringla och tumma. Vi börjar med en genomgång av teknikerna och sen du får skapa fritt under några timmar. Vi jobbar i ett roterande system och turas om på de två drejskivorna.  


Du får skapa upp till fem alster som jag sedan bränner och glaserar. Efter cirka 4 veckor är keramiken färdig att hämtas eller skickas till dig, fraktkostnad tillkommer.


Workshoppen hålls från mars-oktober, vi håller till i mitt rymliga växthus som ligger brevid min drejverkstad i Kumla. I workshoppen ingår även fika.

 

OBS! Vid sjukdom byter vi datum. Skulle det vara mindre än 3 deltagare förbehåller jag mig rätten att ställa in workshopen med återbetalning.

En vanlig tid för workshop är 13-17 på lördagar eller söndagar
Pris: 1380kr/person. 


Planerade workshops under våren:


Söndag 1 maj kl 13-17, 0 platser kvar av 4

Söndag 19 juni kl 13-17, 4 platser kvar av 4


För att boka en workshop kontakta mig via mail.

Boka plats
Drejkurs för barn Prova-på


Det här är en drejkurs för barn som är mellan 8-12 år och som har ett intresse att dreja och utforka lera. Under en timme får barnen testa att dreja och forma i lera. Jag finns med och guidar och jag visar även kavling, tummning och skulptering om barnen vill.

Kursen kommer att hållas på vardagkvällar men undantag kan göras om man mailar mig. Det går även bra att boka två tillfällen om barnen vill se fler delar i lerproccesen och lära sig mera. 

I en kurs ingår lera och att barnen får skapa två alster som jag sedan glaserar och bränner efter de torkat. 

Denna kurs är antingen för två barn eller för ett barn med en vuxen. 

Samma pris för vuxen och barn pedagogiken och tempot anpassas efter barnet. Har du frågor maila mig.


Boka plats